Son Yazılar
Yükleniyor...

Recent Posts

Anasayfa » » Şengal’de son durum

Şengal’de son durum


      IŞİD’in 3 Ağustos’taki saldırılarının ardından Şengal bölgesinde çatışmalar devam ediyor. HPG- YPG ve Şengal Direniş Birlikleri, Heyali köyünü IŞİD’den geri aldı.


Fırat Haber Ajansı’na göre, Şengal dağındaki HPG- YPG ve Şengal Direniş Birlikleri, Heyali köyünü Irak Şam İslam Devleti’nden (IŞİD) geri aldı.
IŞİD ile direnişçiler arasında Heyali köyünde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda HPG ve Şengal Direniş Birlikleri IŞİD’e ait bir aracı imha etti. Çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
4 Ağustos günü de Çil Mera, 17 Ağustos’ta da Şengal Dağı’nın kuzeyinde yer alan Bane köyü kurtarılmıştı.
Bu arada Celavla bölgesindeki çatışmalar da sürüyor. Erbil’de bulunan gazeteci Ali Dağlı, Irak ordusunun Celavla’da hava saldırısı düzenlediğini söyledi.
Musul Barajı’nın denetimini yeniden ele geçiren Peşmerge güçlerinin ise kurulan tuzaklara karşı iç kısımlara giremediği belirtildi.
Şengal Dağı’ndan HPG-YPG ve Şengal Direniş Birlikleri’nin oluşturduğu güvenlik koridorundan güvenli bölgelere geçişler de devam ediyor. Gazeteci Ali Dağlı, Şengallilere yapılan gıda ve ilaç yardımının yetersiz olduğunu ve salgın hastalıkların başladığını söyledi.
Hawar Haber Ajansı,  Halk Savunma Birlikleri’nin Koço ve Ezen köylerindeki IŞİD katliamından yaralı kurtulan ve Şengal Dağı’na sığınan 4′ü kadın 8 kişiyi daha kurtardığını aktardı. YPG, kurtarılan 8 köylüden durumu ağır olan 2 köylünün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisini verdi.

Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sponsor Linkleri : Link Ekle | Link Ekle | Link Ekle
Copyright © 2013. Hizmet Bizim İşimiz - All Rights Reserved
Hazırlayan AgtHizmet Orjinali Cosmic™ Ftzalim
Ftzalim powered by konuburada