Son Yazılar
Yükleniyor...

Recent Posts

Anasayfa » » Google Web Starter Kit Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Web Starter Kit Nedir, Nasıl Kullanılır?

Masaüstü bilgisayar, tablet ve akıllı telefonların her birine ayrı ayrı site hazırlamak çağın vebası oldu. İlaç ise yine Google'dan geldi: Web Starter Kit.

20/06/2014 00:24
Teknolojinin gelişimine paralel olarak çeşitliliği artan internet uyumlucihazlar, kullanıcıları oldukça memnun ederken, web geliştiricileri de kara kara düşündürüyor. İlk önce sadece Internet Explorer vardı; sonra Firefox ve Chrome çıktı. Şimdi ise akıllı telefonlar, tabletlerfarklı çözünürlüklerdebilgisayarlar ve sayısız web tarayıcı ile devasa bir pazar söz konusu.
Google'ın yeni yayınladığı Web Starter Kit, tüm bu karmaşayı çözerek geliştiricilere her türlü cihaz ve ekranda çalışacak web sitelerini tasarlamaları için ihtiyaç duyacakları taslak ve araçları sunuyor. Bu yeni kit ile bir web sitesini farklı platformlarda erişilebilir hale getirmek içinkullanılacak tüm kod yığınları (boilerplate) hazır olarak sunuluyor.
Sistem nasıl işliyor?
Böylelikle web geliştiriciler, kodlama işinin angarya kısmından bir ölçüde kurtularak, yaratıcı tasarım çalışmalarına odaklanabiliyor.
Geliştiricilerin tek yapması gereken Web Starter Kit'te bir şablon (template) seçmek, siteyi bunun üzerine kurmak ve sonrasında bu sitenintest işlemini gerçekleştirmek. Google'ın bir önceki benzer çalışması olanWeb Fundamentals üzerine getirilen Web Starter Kit, web geliştiricilerin ilk adımlarında onlara destek olmayı planlıyor.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :
 
Sponsor Linkleri : Link Ekle | Link Ekle | Link Ekle
Copyright © 2013. Hizmet Bizim İşimiz - All Rights Reserved
Hazırlayan AgtHizmet Orjinali Cosmic™ Ftzalim
Ftzalim powered by konuburada